오늘은 얼그레이 마카롱을 만들어 봤습니다~
딱 4가지 재료로 만드는 마카롱!
사진과 설명, 영어 자막도 달게요
얼그레이의 진한 풍미를 좋아하시는 분들은 시도해보세요!
Today I am gonna make earl gray macarons,
only four ingredients need to make it.
If you like rich flavor of Earl gray, try it.
and let's start!
1. 흰자 3개를 준비해주세요
1. Prepare 3 egg whites and beat the egg white until stiff.
2. 단단하게 휘핑합니다
3. 아몬드가루와 슈가파우더를 넣고 섞은뒤 팬에 짭니다
Mix Amond powder and sugar powder in the egg whites and pipping on the oven pan
오븐 안에 마카롱의 삐에가 올라오는 게 보이시나요?
It's done! Making macaron is quite difficult to make it because of less ingredients so you have to keep practice to make it many times. I falled many times when I made macarons first time to five times.
You can do it.
자 이제 필링을 준비할게요!
노른자 3개 분량
얼그레이 홍차티백 3개
버터
생크림 우유 1 : 1
설탕
Now, It's time to make filling of Earl Gray.
- 3 Egg yolks
- 3 instant Earl gray tea bag (45g of Earl gray tea)
- 200g Butter
- 100g Heavy cream
- 100g Milk
- 30g Caster sugar
1. 노른자를 가볍게 풀어주고 설탕을 넣어줍니다
1. Beat egg yolks with caster sugar
3. 생크림과 우유를 같은 비율로 넣고 티백을 풀어줍니다
Boil the Heavy cream and milk with Earl gray tea until it changed the color into Earl gray.
4. 얼그레이가 우러나오도록 끓어주세요
5. 티백을 걸러주고 약불로 타지않게 크림이 될때까지 끓어줍니다
그럼 색도 진해지고 되직해집니다(밑 사진 참고)
되직해진 크림을 식혀주세요
Filter tea and boiling the liquid with weak fire until making cream like under picture
(It will be darker color of earl gray)
버터를 풀어주세요
Whip butter smoothly
푼 버터에 5번 되직한 얼그레이 크림을 넣어줍니다
Put Earl gray cream into whipped butter
진한 얼그레이 크림 완성
Done of Earl gray cream!
얼그레이 버터크림 안에 얼그레이 크림을 넣어줍니다
Pipping butter cream on the edge and put Earl gray cream on the center
크기에 맞게 짝지어놓으면 완성이에요!!
진한 얼그레이버터크림이 가득 들어있는 마카롱이에요!
It's done!
This is really deep Earl gray flavor and many cream in the center but it's not too sweet!
선물용으로도 손색이 없답니다!
It's good to gift!
https://m.blog.naver.com/moon-9512/221686347130
원본은 위의 블로그에 있답니다! 놀러오세요
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