Baking 제과제빵/Dessert 페스트리

상큼한 레몬 케이크 (feat. Master Chef Korea )

happybaking 2020. 5. 15. 12:53
반응형

 

 

Hello~ guys.

 

Today I am gonna make a soft lemon cake.

This is the recipe using less sugar than normal cake, even looks good!

It's quit complicated to follow the recipe but you can get a wonderful cake taxture and taste!

So, Let's get started!

 

안녕하세요~

오늘은 마스터쉐프 코리아에서 소개된 박준우 도전자가 만든 

레몬 머랭 케이크를 만들어볼거예요

레시피 자체가 좀 복잡하지만 맛은 다채롭고 이쁘답니다

그럼 시작해볼까요??

 

-recipe-

I used a cake mix it can be save your time.

you need to cake sheets

 

*Italian meringue*

-syrup : sugar 800g water 240g

-Egg white 400g

 

*lemon cream*

egg 150g sugar 120g lemon juice 30g lemon jest and Italian meringue

 

*Raspberry cream*

raspberry 500g sugar 200g lemon juice 10g

 

-레시피-

케이크 시트는 케이크 믹스를 사용했어요

-이탈리안 머랭 : 시럽: 설탕 800g 물 240g / 흰자 400g

-레몬 크림 : 계란 150g 설탕 120g 레몬주스 30g 레몬제스트 약간+반죽 : 이탈리안머랭 2:1비율 

-라즈베리콤포트 : 라즈베리 500g 설탕200g 레몬주스 10g

 

At first, make a cake sheet.

I just followed the cake mix and nail it.

 

LIKE THIS!!!

 

처음, 케이크 믹스를 이용해 케이크 시트를 만들었어요 이렇게요!

 

↓↓↓

 

I used Lemon juice and little of Vanilla flavor

and cake was good!

 

레몬주스랑 바닐라 향을 첨가하니 크림과 잘 어울리고 좋더라고요!

This time to make Italian meringue. 

egg white 400g

이제 이탈리안 머랭을 만들어야겠죠 머랭은 흰자에 끓인 시럽을 천천히 부어 완성하는 단단한 머랭이에요

syrup was boilling 800g of sugar with 240g of water until it complitly melt and boil.

it pour syrup very gently during whipping egg white.  

 

설탕 800 물 240 을 설탕이 완전히 녹고 팔팔 끓을때까지 끓이고 준비해줍니다

휘핑하고 있는 흰자에 쪼로록 부어서 머랭을 완성해주세요

뿔이 빳빳하게 서면 머랭은 완성이에요!

when you see the hard meringue, and done! 

The left on the picture is lemon cream

Mix 150g of Italian meringue in the lemon cream.

 

Lemon cream was just whipped until bright yellow color.

(egg 150g, sugar 120g with lemon juice 30g)

 

왼쪽아래 아이보리는 계란 150 설탕120 레몬즙 30을 섞어서 저 색이 나올때까지 저어준겁니당

저거에 이탈리안 머랭을 반죽:머랭 2:1 비율로 섞어서 레몬크림 완성해주세요

It's time to make raspberry compote

raspberry 500g sugar 200g lemon juice 10g

라즈베리 콤포트차례인데요

그냥 라즈베리 500, 설탕 200 레몬즙 10넣고 걸죽해질때까지 섞어요

Mix well and boil

Lemom cream- raspberry compote - Lemom cream- raspberry compote...

레몬크림 - 라즈베리필링 - 레몬크림 - 라즈베리 필링 이순으로 짜줍니다

With some strawberries

심심하니 과일 몇 개

And done! 

Icing a cake with Italian meringue.

I grilled beside of cake with torch. That looks ameizing!

 

남은 이탈리안 머랭으로 아이싱해서 완성시키면 되요

옆에는 토치로 구우니 훨씬 맛있어보이네요!

뭔가 싱그러운 느낌이 나쥬??

반응형